Anifajn / Blog  / Vprašanje: Kdo je komu rešil življenje?

Vprašanje: Kdo je komu rešil življenje?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste hoteli rešiti nekoga in na koncu ugotovili, da ste bili prav vi tisti, ki je bil rešen?

V ilustraciji naj bi prepoznali našo (moji domači bodo rekli, da je moja, ker se me drži kto klop) psičko Elli. Najina zgodba je res zanimiva.

Pred dvema letoma sem hotela nagoditi očetu, ki je bil trdno prepričan, da naša hiša rabi psa čuvaja. Ker nam je pred kratkim umrla naša psička Shiva, sem bila trdno prepričana, da nekaj let ne bom imela lastnega psa. A očitno je usoda hotela drugače.  Peljali smo se v Čakovec v zavetišče, saj v tistem času v Zavetišču Mala Hiša blizu nas, ni bilo kužkov mlajših od 1 leta. Izmed  najmanj 100 psov, ki so na jih pokazali, je bilo nemogoče izbrati ta pravega. Matematično smo se odločili za ozek izbor petih in na koncu hoteli kar vse odpeljati domov. Seveda jih nismo. Ellin izraz na obrazu je preslepil vse ostale. Klub temu, da je imela na zadnji tački grdo štrleči 6 prst, ki smo ga dali pri veterinarju odstranit, je imela posebno nežno energijo.

Ona je izbrala mene. Kljub temu, da ji jaz nikoli ne dajem hrane (daje ji očka), se ne premakne od mene in me vedno opozarja na vse prišleke k naši hiši. Nikoli ne bom izvedela njene zgodbe otroštva, a mislim, da so z njo lepo ravnali, ker je zelo hitro učeča, pozorna in ima rada naravo ljudi in živali, še posebej vse svoje vrste.

Moja narava dela je taka, da sem veliko za računalnikom. Velikokrat me je zaradi tega bolela hrbtenica. Zadaj me ne boli nič več in polna sem energije, saj me vsak dan Elli znova spravi v pogon, če hotem ali ne. Najine ure teka ali sprehodov so zame meditacija, kjer predelam vse izzive, s katerimi se soočam. In teh jih malo, saj sem človek, ki vedno išče nove izzive.

Tako se to obrne, ko misliš, da si ti pomagal nekomu k lepšemu življenju, on v resnici pomaga tebi. Elli je z leti postala terapevtski pes in pridno pravlja svoje delo pri otrocih z vedenjskimi motnjami.  Hvaležna sem za vsak trenutek z njo, saj poleg nje stres, napetost, vsakdanje skrbi zbledijo kot dim nad žerjavico.

Dragi moji, ne se bat, da boste v roke dobili slabega psa. Dobili boste točno takega psa, ki ga potrebujete in on bo izbral vas. Ne glede na to, ali je to lep rodovniški pes ali zapuščen potepuški cucek. Ljubezen je vseh oblik in veliksti, včasih diši, včasih smrdi. A ko ji dovoliš v svoje srce, te nikoli več ne zapusti.