Prijava na brezplačno delavnico

DOBRODOŠLI!
Veseli me, da ste se odločili za nov korak. Vse, kar je novo v našem življenju, terja pogum. Zato bravo!

 

Obstaja ogromno empiričnih dokazov, ki dokazujejo, kako nam lahko čuječnost pomaga pri samoregulaciji razpoloženja in misli, postanemo bolj odporni pred izzivi, razvijemo večjo produktivnost in obnovimo občutek ravnovesja. Čuječe risanje in slikanje ni nič drugo, kot zavestna zaznava svojih misli, čustev in idej ter medij za izražanje le tega.
Predstavitvena delavnica se bo začela z vodeno meditacijo  na temo, ki bo inspiracija za delo. Preden se potopimo v delo bom izbrali tehniko slikanje in jo bolj spoznali. V delavnici se otroke spodbuja k razpravi, razmišljanju o umetnosti in izražanju svoja mnenja na prijazen in neobsojajoč način.

 

 

Pa poglejmo kaj vse lahko pridobimo, če se podamo na pot čuječega risanja in slikanja:
BOLJŠE DUŠEVNO ZDRAVJE – veliko je takih, ki se sooča s stresom, kar lahko povzroči depresijo, panike ali anksioznost. Umetnost vzbuja čustva, je meditativna in sprošča.
SVOBODA – slikanje in risanje osvobaja. Sami se odločamo, raziskujemo, prestavljamo meje, kršimo pravila. Ni prave ali napačne umetnosti.
SAMOZAVEDANJE – smo edinstveni, naše čutenje in misli so samo naše in zato dragocene. Ni potrebno, da se s komerkoli poistovetimo, ga posnemamo ali se z njim zlijemo.
BOLJŠA SPOSOBNOST REŠEVANJA PROBLEMOV – ovire in izzivi so del našega življenja. Skozi izkušenj se učimo uspešno iskati druge rešitve, biti iznajdljivi in ustvarjalni. Umetnost nam nudi najprimernejši poligon za to.
BOLJŠA SAMOPODOBA – umetnost ni le lepa slika, to jej naša zgodba, čustvo, izraz. Predstavlja našo notranjost. Naše umetnine govorijo z nami, tudi takrat, ko drugi na zmorejo.

 

Ni potrebno, da  znamo risati, smo kdaj koli risali ali, da kdorkoli meni, da smo talentirani za risanje.
Vsi materiali za ustvarjanje so zagotovljeni.
Pridite v starih in udobnih oblačilih, ki se lahko popackajo.

 

Prijavo lahko pošljete na info@anifajn-design.si.
Napišite ime, priimek in starost otroka. Odgovorili vam bomo, kako hitro utegnemo.