Anifajn / Blog  / Otvoritev razstave likovnih del otrok iz kreativnega tabora

Otvoritev razstave likovnih del otrok iz kreativnega tabora

Velik dan za male umetnike

Dne 23.9. 2022 je potekala otvoritev razstave otroških likovnih del ustvarjenih na Kreativnem taboru za otroke v Beltinskem gradu. Program so popestrili otroci s pesmijo in igranjem kitare. Slavnostni govor je imela direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci Gabrijela Küzma, ki se je zahvalila vsem donatorjem in sodelavcem za pomoč pri izvedbi tabora, ter ilustratorka in oblikovalka Anita Pertoci, ki je avtorica in izvajalka programa Kreativno ustvarjanje za otroke.

 

Na otvoritvi sta zapeli dekleti, ki sta prav tako obiskali kreativni tabor Klara in Kiara, nakitaro sta zaigrala Anže iz glasbene šole Murska Sobota in Blaž iz glasbene šole Beltinci. Moderator prireditve je bila debitantka v tem poslu, Živa Lebar.

 

Izmed vseh likovnih del bo strokovna žirija, katere član je tudi akademski slikar Endre Gönter, izbrala primerne za prijavo na likovne natečaje. Ob koncu razstave bodo skupna likovna dela, katerim ni mogoče določiti avtorja, pristala na dražbi. Izkupiček iz dražbe bo namenjen otrokom, ki si tovrstnih taborov v prihodnje ne morejo privoščiti.

 

Razstava bo za javnost odprta do začetka leta 2023. Vabljeni v otroški svet, njihovo domišljijo in pravljice.