Anifajn / Blog  / Nastaja nova Zakladnica slovenskih pripovedi

Nastaja nova Zakladnica slovenskih pripovedi

Ko vsak dan vstanete  in greste spat s kralji in kraljičnami, berači in krčmari, začaranimi žabami in kačami, potem vas je najbrž zapustila pamet. Ali pa ste tako zaposleni z liki staroslovenskih pravljic, da gredo z vami vsepovsod.

Pred dvema letoma sem bila zelo ponosna nase. Prvič mi je uspelo sodelovati s ta pravo založbo. Prej sem samo ilustrirala za posameznike, torej neodvisne pisatelje, kar počnem tudi dandanes. Ampak vedno, ko je nekaj prvič, je posebno. Založba Didakta je izdala že nakaj knjig iz Zakladnice slovenskih pripovedi in mani je pripadala čast, da sem ilustrirala eno od njih z naslovom Smeh je pol zdravja. Spodnja ilustracija je pristala na naslovnici.

 

Kdor čaka, dočaka pravijo! Čez dve leti se lahko spet potopim v svet pravljic tokrat z naslovom Čudežne pravljice slovenskih pokrajin.

Res, da spominjajo na podomačene klsične pravljice, ki jih že vsi poznamo. A vseeno je zanimivo prebrati slovensko verzijo Janka in Metke ali Sneguljčice, ker so zares zanimivo začinjene in prilagojene slovenskemu prostoru.

V knjigi bo 15 ilustracij in iskreno že komaj čakam, da bodo gotove. Majhen vpogled v moje ustvarjanje pa spodnja slika.