Anifajn / Blog  / Naključja, ki to niso

Naključja, ki to niso

Naj vam predstavim osebo, ki je prva v meni videla ilustratorko.

Simona Rituper.

Simona je tista oseba, ki  je moje prve ilustracije nežno povlekla iz fantazijskega sveta v resničen svet.

Prišla je k meni s čisto in iskreno željo, da ji ilustriram posebno knjigo, Katarinčino božično skrivnost. Rekla mi je: “Vem, da si ti tista, ki je dovolj posebna, da bo začutila sporočilo tako posebne knjige.” Posebna? Jaz? Haloooo! V meni je rojila le ena misel. Ne smem razočarati nekoga, ki tako močno verjame vame.

Naj vam povem, zakaj je Simona nekaj posebnega in zakaj so njene besede imele pri meni tako težo.

Simona je pisateljica z veliko začetnico. Njene knjige so nastale z iskreno željo skozi zgodbe drugim predstaviti vzporeden ezoteričen svet. Preden je leta 2011 izdala svojo prvo knjigo je veliko delala na osebni rasti in razvila posebno senzibilnost za energije, ki nas obdajajo. So trenutki in situacije, ki jih Simona enostavno vidi, mi pa ne. Izdala je že 4 knjige. Kuharica brez licence, roman poln humorja in receptov, roman Jezero Tišine in inspiracijo v malem Drobtinice in sirotka. Njena edina mojstrovina, Katarinčina božična skrivnost, namenjena otrokom in mladostnikom, pa je res nekaj posebnega. Sporočilo zgodbe so naključja, ki to niso. Otroci zgodbo dojamejo sicer drugače kot odrasli, a vsak dobi nauk, ki je namenjen prav njemu.

 

Zelo hvaležna sem Simoni, da je v mojem delu videla popolnost, ki je jaz takrat nisem. Še danes, veliko let po tem, me njene besede in vera vame spremljajo ob dnevih, ki niso ravno navdihujoči.

Knjiga Katarinčina božična skrivnost je, kot bi otroci rekli, čarobna. Vsekakor je vredna posebnega mesta na naših knjižnih policah. In še vedno imate čas, da jo komu podarite. Iskreno vam jo priporočam. Kupite jo lahko tukaj.

Želim vam mirne božične praznike.

Anita