Anifajn / Blog  / Na Zemljo smo prišli po izkušnje, ne stvari.

Na Zemljo smo prišli po izkušnje, ne stvari.

Napolnite življenje z izkušnjami in zgodbami. Te so vredne mnogo več, kot vse stvari, ki jih imamo za pokazat.

Živjo,
Nov teden, nove dogodivščine! Preveri kaj smo ustvarjali z otroci prejšnji teden.
Kot veste čuječe slikanje in risanje sloni na izkušnjah, takšnih in drugačnih. Lepih in manj lepih, pa vseeno izkušnjah. Izkušnje nas oblikujejo, nam kažejo pot, nas usmerjajo. Lahko nas motivirajo ali pa tudi blokirajo.

Slikanje s pomočjo vrvice

Ta tehnika slikanja je precej zabavna, saj je po navadi povezana z veliko barvnega nanosa. To pomeni, da barva ni samo na papirju, ampak je največ pristane na rokah, če ne celo na majici.
Z vsako novo tehniko se otroci podajo v svet neznanega. Zato je potreben pogum in velika mera radovednosti.
Proces je zanimiv in hkrati nudi veliko materiala  za pogovor. Predvsem pa delamo na naslednjih tematikah:
PRESENEČENJE– Ko začnemo ustvarjati se najprej odločimo za barve. Naš hiter um si hitro ustvari sliko kakšna bi naj na koncu naša umetnina nastala. Pri tehnikah, kot je tale, smo prisiljeni odpreti svoj um in se prepustiti naključju. Vsak poteg vrvice je novo presenečenje.
RAZISKOVANJE – kmalu lahko prestavimo svoje “stikalo” v glavi na raziskovalno funkcijo. Tu se zabava šele zares začne. Barve kar frčijo na vse strani, vrvica se vleče iz vseh zornih kotov, list se obrača levo in desno. Kako je to zabavno!
NI MI VŠEČ – tisti otroci, ki se preveč oklepajo svojih predstav, z izdelkom pogosto niso zadovoljni. Kar ni nič narobe. Rešitev obstaja za vsako težavo, le poiskati jo je treba. Vedno lahko menjamo barve, vrvico, smer potega ali pa začnemo znova.
PACKARIJA – a ste že srečali koga, ki se ni hotel umazati? Ja, sigurno. Tukaj dajemo doživetju prednost pred vsem, tudi packariji. Izkušnja ob doživetju je vredna poguma, da prestopimo svoje okvirje in si dovolimo biti za trenutek svobodni, igrivi, predrzni, glasni, radostni…

Pred nami je nov teden in tokrat se bomo zazrli v jasnovidno kroglo in pogledali, kaj vidimo. Komaj čakam, da mali jasnovidci narišejo svoja videnja. Če tudi tebe zanima kaj se skriva v krogli, ki napoveduje prihodnosti, se nam pridruži. Veseli te bomo!
Se vidimo vsak četrtek ob 17:00 v prostorih Društva kreativne mladine, Zvezna ulica 6, Murska Sobota.
Za vse, ki pridete prvič, je brezplačno.
Ostanite kreativni.