Anifajn / Blog  / Mali mišek gre v šolo

Mali mišek gre v šolo

Prišel je čas, da svojega najmanjšega sina pospremim v šolo. Dva otroka sta že šla skozi ta proces in sta v po pubertetni fazi, upam vsaj.

Ob tej priložnosti sem se spomnila vseh občutkov, ki sem jih sama in sta jih tudi moja otroka doživela med šolanjem. Paleto čustev so oblikovali veselje, sreča, navdušenje, presenečenje, osuplost, kot tudi strah, jeza, žalost ali nemir. S temi občutji se vsi slej ko prej srečamo in prav je, da jih prepoznamo in jih imamo s kom deliti.

Moja študija male miške, ki je navdušena nad novim obdobjem v življenju je zajela le nekaj obraznih mimik.

ZAKAJ RAVNO MIŠKA? In zakaj ne kakšen velik slon.

Pred leti sem za zelo dobro prijateljico, ki je tudi vzgojiteljica v enem od mariborskih vrtcev, risala miško. Ta je predstavljala njihovo skupino malčkov. No in če je miška že bila narisana in so ti malčki že tako veliki, da gredo v šolo, pa naj bo miška.

Tako je mali mišek dobil malo bolj dodelano obliko. Seveda, saj je zdaj že zrasel in bolj oblikoval svoj karakter. In takšen je zdaj, ko vstopa v šolo. .

V šoli bo doživel marsikaj in delal “ksihte” ki jih vidite v naslednji ilustraciji. Pomembno je, da bo ostal še dalje zvest samemu sebi, ime rad prijatelje, se znal zabavati, želel raziskovati svet in vedno našel iskrico v očeh.

Vsem miškom in miškicam želim prijeten začetek šolskega leta. Srečno.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.