Kreativno ustvarjanje za otroke

Kreativno ustvarjanje je delavnica, kjer otroci skozi zabavne tehnike raziskujejo svoj notranji svet.  Spoznali bodo svojega notranjega kritika in se ga naučili sprejeti, utišati ali premagati. Z različnimi likovnimi tehnikami bodo izražali svoja čustva, misli in ideje. Skozi umetnost bomo razvijali sočutnost do sebe in empatijo do drugih.

 

Umetnost sama po sebi prikliče posameznika v sedanji trenutek, s čuječnostjo bomo pridobili še veliko drugih pozitivnih učinkov.

 

Ideja čuječega slikanja je, da se osredotočamo na sam proces in ne na izdelek. Je igra, kreativnost, spoznavanje sebe, radovednost, brez, da bi vedeli kaj bomo ustvarili ali do kam bomo prišli. Spodbuja nas razmišljati o sebi v sproščenem in sprejetem okolju. Celotni proces temelji na čuječi meditaciji, ki ni tako enostavna, da bi bila dolgočasna in ne prezahtevna, da bi nas odvrnila. Pomemben del procesa je refleksija dela.  Zna se zgoditi, da udeleženci preko tematik umetniških del doživijo uvide v življenjske modrosti, tako se začne preoblikovanje starih prepričanj in razmišljanj, ki vodijo, da bolj uspešnega vedenja.

 

5 razlogov zakaj bi otroci začeli z čuječim risanjem in slikanjem
Izboljša duševno zdravje – veliko otrok se sooča s stresom, kar lahko povzroči depresijo, panike ali anksioznost. Umetnost vzbuja čustva, je meditativna in sprošča.
Svoboda – slikarjenje osvobaja. Sami se odločamo, raziskujemo, prestavljamo meje, kršimo pravila. Ni prave ali napačne umetnosti.
Samozavedanje – smo edinstveni, naše čutenje in misli so samo naše in zato dragocene. Ni potrebno, da se s komerkoli poistovetimo, ga posnemamo ali se z njim zlijemo.
Izboljšamo sposobnosti reševanja problemov – ovire in izzivi so del našega življenja. Skozi izkušenj se učimo uspešno iskati druge rešitve, biti iznajdljivi in ustvarjalni. Umetnost nam nudi najprimernejši poligon za to.
Izboljša samopodobo – otrokova umetnost ni le lepa slika, to jej njegova zgodba, čustvo izraz. Predstavlja njegovo notranjost. Njegovo delo govori z njim, ko drugi na zmorejo.
Prvih nekaj mesecev rišemo na manjše formate, kasneje se podamo raziskovat večji svet na velikih formatih papirja, Uporabljali bomo vodene barvice, tuš, svinčnik, barvice, akrilne barve, lepilo, škarje.

 

Tematike, med katerimi bomo izbirali: jaz v času prazgodovine, moja silhueta, moj ime narisano z okrasnimi črkami, pošast, ki predstavlja mojo jezo, imaginarni podzemni svet, žival s super močmi, življenje na drugem planetu, spomin, ko sem bil še dojenček, svoje drevo, reka življenja, nekaj iz pik, nekaj za kar smo hvaležni, nekaj, kar nas spravlja v smeh, nekaj črnega, ogenj, laž, nekaj na kar si ponosen… in veliko več.

 

Kreativno ustvarjanje je namenjen otrokom starim od 7 – 14let.

 

Znanje risanja ni potrebno.
Vsi materiali za ustvarjanje so zagotovljeni.
Pridite v starih udobnih oblačilih, ki se lahko popackajo.
Kreativno ustvarjanje poteka enkrat na teden po 2  uri.
Cena dejavnosti je  52,00 € na mesec.

 

Prvi obisk je brezplačen.

 

Prijavo lahko pošljete na info@anifajn-design.si.
Napišite ime, priimek in starost otroka. Odgovorili vam bomo, kako hitro utegnemo.