Anifajn / Blog  / Ko lovec praznuje 60

Ko lovec praznuje 60

Z vsako ilustracijo prihajajo v moje življenje tudi ljudje iz vseh koncev in z različnimi hobiji. To je največje darilo zame in neizmerno hvaležna sem za to.

Tokrat sem imela priložnost izvedeti nekaj več o lovcih, lovu, sistemu ulova,… Glede na to, da imajo v mojem življenju živali pomembno vlogo, sem se v pogovor o ubijanju divjih živali spustila zelo kritično. Še dobro, da najprej poslušam mnenje drugega, preden začnem na glas obsojati.

Jelen v naravi

Izvedela sem o pravilih pri lovljenju, čaščenju narave, ohranjanju zdravih mladičev, terapiji za moške v naravi, druženju, lovskih družinah pri nas in po svetu, bratih po strani strasti, ki se ji pravi lovstvo. Ob koncu sem začela resno razmišljati, da bi tudi svoje sinove poslala v lovske družine.

Naročnik me je pri tej ilustraciji malo speljal na stran pota, saj nikoli nisem nameravala risati karikature ali kaj podobnega. Tokrat pa sem sprejela izziv in se karikaturi malo približala. Na svoj način seveda. Naročnik je bil navdušen, novi lastnik slike tudi.

Ilustracija strastnega lovca pri 60 tih

Brki na ilustraciji so po želji naročnika. Sem pa izvedela tudi, da slikanje z nogo postavljeno na ulovljeno divjad onečasti žival, ki si jo ustrelil. Ampak, ker se je tako slikal tudi druže Tito, ima tudi to posebno simboliko.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.