Anifajn / Blog  / Jin in jang muce

Jin in jang muce

Vsak dan nova inspiracija

Naše mlade mucke

Vse življenje sem tesno povezana z živalmi. Svoja najbolj zagnana leta sem posvetila ustanovitvi konjeniškega kluba, kjer sem poleg vloge predsednice še učila jahati, bila animatorka na poletnih taborih in z otroci izvajala gimnatiko na konju. Skozi moje otroštvo me je spremljala psička Lesie, škotska ovčarka in kar nekaj mačkov, ki sem jih privlekla najdene ob cesti. Prvi pes, ki je bil res moj, je bil mešanec Balou, za njim je prišla psička Shiva, mešanec z veliko genov matere, ki je bila japonski mastif in zdaj imamo Elli, posvojenko iz azila v Čakovcu. Psička me je s svojo posebno zanimivo naravo spodbudila, dasem se spet začela intenzivno zanimati za interakcije v živalskem svetu. Temu sem se posvetila precej resno in se vpisala na veterinrsko fakulteto na Dunaju smer Terapija s pomočjo živali pri organizaciji Tiera Als Therapie.

Jang – naša moška energija

 

Nikoli, ampak res nikoli si nisem mislila, da bom imela mačko, kaj šele dve. Ampak trmasti otroci prinesejo v hišo tudi velike spremembe. Zdaj sta tu Jin in Jang, kot jih kliče moj mož, Puhek in Snežka, kot jih kliče ta mali ali Čarni in Bela, kot jih kliče ta velika. Najbolj odzivna sta seveda, ko ju kličem jaz z Mucmuc, kar obe hkrati priletita, ker vesta, da se deli hrana. Moj mož se je v začetku čudil, zakaj nismo vzeli le ene. Če pa sta bili tako lep kontrast črni mačak in bela muca. Enostavno ni šlo, saj bi s tem prekšili staro kitajsko znanost o ravnovesju, jing jang. Dveh polov, dobrega in slabega, veselja in trpljenja, radosti in žalosti, moško in žensko energijo.

Jin – naša nežna ženska energija

Vsakič, ko se spravita spat in sta tako prepleteni, dejansko tudi prikazujeta znak jing in jang. Zato sem ju uporabila kot inspiracijo za novi motiv. Jing jang v obliki spečih muck. Za zdaj sem naredila le motiv, kmalu objavim tudi ponavljajoči vzorec, na to temo, ki me je čisto prevzela. V kolikor vam je motiv všeč, ga lahko najdete v različnih verzijah na spletni trgovini Redbble.com.

Link: https://www.redbubble.com/people/anitapertoci/works/34961631-jing-jang-cats?asc=u

 

 

 

Majica, ovitki za telefone, nalepka, stenska ura, kozarec, torba za copate, zvezek, beležka in celo okrasni poušter lahko najdete v tej spletni trgovini.  Trenutno imajo akcijo, če kupiš 4 kozarce, dobiš 20% popusta.

Moram priznati, da se nisem še poglobila v znanstvene dokaze o dobrodejnih vplivih mačk na ljudi. Ampak nekaj je sigurno. Pomirijo tiste, ki so nervozni s svojim predenjem in zbudijo zaspane s svojo zanimivo igro, ki jo načnejo vsepovsod. Vsi, ki mucke doma imate, veste točno o čem govorim. Res je, da so samosvoje, a brez njih bi bil pravi dolgčas.

Želim vam lep vikend v družbih najdražjih.