Anifajn / Blog  / Hvala Bogu za sinovo obsedenost s stripi

Hvala Bogu za sinovo obsedenost s stripi

No, pa ga je končno dočakal. Sejem stripov in super junakov na Dunaju. Moj srednji sin namreč obožuje vse kar je povezano s stripi. Rad jih kupuje, prebira, riše, še najraje pa v živo doživi njihove junake. Tako sem pred dobrimi tremi leti zasledila objavo o sejmu Vienna Comic Con, ki je vsako leto v novembru na Dunaju. Po dolgem čakanju smo ga letos res obiskali.

Moj sin in njegov prijatelj sta bila v totalni evforiji in potrebno je bilo zapravit ves denar za majice in puloverje z motivi njunih junakov. Za nas, ki nismo ravno oboževalci  Avengersov in Star wars, pa je bilo zanimivo doživeti nekaj novega. Na sejmu so se nekateri pomerili v igranju igric, sdeveda so to bili že top igralci in se potegovali za velike denarne nagrade. Prav tako so si dali duška igralci namiznih iger in razni ljubitelji risanega filma in glasbe.  Na sejmu so se predstavljali tudi bolj in manj znani ilustratorji. O tem vam bom napisala več v naslednjem blogu, saj sem resnično pretiravala s fotografiranjem tako domiselnih umetnikov, da je slik preveč za samo en blog.

Sodeč po fotografijah mask, ki sem jih naredila nešteto, lahko sklepate, da sem se tudi sama malo zagrela za super junake. Tako je nastala zgornja ilustracija Captain Marvel in to zelo na hitro, samo za pokušino, če znam. Kaj pravite, bo?

Seveda sem veliko idej prihranila za takrat, ko bo “višek časa”. Upam, da to ne bo pri meni postala sopomenka besede “nikoli”!

Če vas zanima kaj več o tem sejmu, me mirne volje kontaktirajte, pa vam povem čisto vse, kar vem.

Sicer pa lahko tudi sami malo pobrskate: https://www.viecc.com/de-at.html

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.