Anifajn / Blog  / Free printable wine tags for friends

Free printable wine tags for friends

FREE PRINTABLE WINE TAGS FROM SLOVENIA

KOT GOST NA BRATVI GREŠ DOMOV S FLAŠO VINA IN MOŠTA IN FAJN JE, DA IMA TUDI SPOROČILO ZRAVEN

Evo mene spet,

Po dolgotrajnem premisleku sem se odločila, da bom z vami delila več osebnih izkušenj na mojem blogu. Prvič, ker mi je škoda, da toliko lepih fotografij ostane v mojem telefonu in drugič, ker bi rada pokazala svetu, kako lep je ta košček Slovenije,naše Prekmurje.

Strehovci v Prekmurju

Čas trgatev je za nami in kdor še ni doživel Pomurskih trgatev je veliko  zamudil. Trgatve so se s časom zelo modernizirale, potrebni so le bralci, saj so nosače zamenjli majhni traktorji. Tako je travev ostal le lep način druženja, kjer se dan začne z dobrim šnopsom kot razkužilo, domačo šunko za zajtrk in kavo za poživitev.

 

Stara prekmurksa zidanica

Ko se dvignejo meglice, se prične ta pravo druženje. Vse kar si v letu zamudil, kar se tiče novic, boš na bratvi nadoknadil. Vsak “red” vinskih trt obirata vsaj dva berača ali celo štirje. Zato je “tračkanje” kot mi prekmurci radi pravimo, obvezno dodatno opravilo. Ko zmanjka besed, se zapoje, da je vzdušje še boljše.

Sodoben nosač na trgatvi

Ko še nisi dodobra prebavil težke in dobre šunke, že kličejo k kosilu. Kosila so obilna in trajajo ponavadi dlje kot bi si gospodarica želela. Po kosilu se vsem zdijo brajde še bolj strme, saj se breg postavlja že pokoncu od tolikšnih špricerjev. A ne gremo domov dokler ni pobran zadnji groz in odpeta zadnja že kar žalostno popačena pesem.

Žlahtni sok prihaja iz te lepote

Nekateri se odločijo zaradi preveč popitega lanskega vina prespati kar v zidanici, drugi pokličejo domače na pomoč, da se lahko odpeljejo domov. A vsak odnese s sabo vsaj flašo mošta, da bo spomin na bratev še malo trajal.

Anifajn okrasne  etikete narejene za vas

Tudi jaz sem nesla domov polne roke “tekoče terapije”, posebna izdaja, brez etiket , seveda. Pomislila sem, da bi darilo gospodarja lahko za driugo leto opremila z zabavnimi okrasnimi na hitro narejenimi etiketami.

Ni mo dalo miru in sem jih doma oblikovala. dodala sem svojo ilustracijo in tri različna sporočila za vse, ki so vam dragi.  Lahko si jo prenesete na svoj računalnik, sprintate na trši papir, izrežete in obesite na flašo.

Datoteko najdete tukaj.

Želim vam obilo lepih trenutkov in prijateljev, ki so primerni za vinska sporočilca, kot so tale. Imejte se skrajno lepo in upam, da se vidimo spet drugi teden.

Bye, bye