Anifajn / Blog  / Družinska simbolika ujeta v inicialki priimka

Družinska simbolika ujeta v inicialki priimka

Naj obrazložim najprej strokovno: inicialka je poudarjena ali slikarsko okrašena (velika) začetna črka v tekstu.
Pred izumom tiska so knjige (rokopise) pisali in prepisovali večinoma s peresi (kaligrafsko). Obogatili so jih z ilustracijami oz. iluminacijami. Slikovno okrasje je vsebovalo živalske, rastlinske in portretne upodobitve.

    

Inicialke so, tako pravijo nekateri strokovnjaki iz univerze v Detroitu, pomemben del našega življenja. Iz njih lahko določijo kako dolgo boš živel ali kaj bi naj delal v življenju. In če so tako pomembne, zakaj ne bi inicialke uporabljali tudi kot zaščitni znak svoje družine. 

Tako kot so nekoč ilustratorji inicialk uporabljali to moč za kraljeve sloje, lahko tudi mi danes simbolno zaščitimo svojo družino, ji damo moč, pogum ali karkoli pač mislimo, da naši otroci rabijo za to, da bodo dobro opremljeni zakorakali po poti življenja.

Tudi midva sva z možem pred kratkim začela tuhtati, da bi bilo fajn, da tudi naša družina dobi svojo inicialko priimka Pertoci. Inicialka, ki je pred vami je simbol samo naše družine in ne vseh Pertocijev, ki obstajajo. To pa zato, ker predstavlja naše vrednote, simboliko, ki nam je do sedaj krojila življenja in simbole, katerih pomen želiva, da najini otroci nosijo v svojih srcih.

Če vam na kratko razložim simboliko naše inicialke. Oba z možem sva po kitajskem horoskopu zmaja, ki trdno varujeva svoje domače. Krila in ščit predstavljajo nadangela Mihaela, ki varuje naš dom, sablja je simbol pravičnega boja v življenju. Na Ščitu so lepo vidni vilinski simboli, ki predstavljajo modrost, pogum, rast oziroma razvoj, ter mir v duši. To so vrednote, ki bi jih želela predati svojim trem otrokom, ki se na inicialki pojavijo kot tri zlata srca. Srca so prepletena s simbolom neskončnosti. To naj bi prestavljalo novo nastale družine najinih otrok, torej najine dragocene priženjene otroke in potomce.

 

V kolikor vam je ta ideja všeč in bi tudi vi želeli inicialko vašega priimka okrašeno s simboli, me kontaktirajte.

Verjemite, resnično čudovite stvari lahko nastanejo iz tega.

Pa ne pozabite, vsaka pisana beseda, simbol ali znak ima svojo energijo, ki lahko pozitivno vpliva na nas in nas spodbuja, krasi in zaščiti.

 

 

 

 

Comment: 1
  • Natalija 17. decembra, 2019 10:59 pop

    Kako čudovito! Všeč mi je ideja & tudi jaz bi si želela incialko priimka..

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.