čuječe ustvarjanje

Kaj je čuječe ustvarjanje?

Umetnost in čuječnost sta naravno povezani in interaktivne delavnice in tečaji  krepijo oboje. Z različnimi meditacijami, preprostimi gibi, beleženjem in risarskimi vajami odkrijte, kako izkoristiti svojo naravno ustvarjalnost. Namesto tečaja risanja, ki temelji na tehnikah, so vodene prakse sredstva za premišljeno povezovanje z vašo neposredno izkušnjo, kar omogoča presenetljive rezultate. Udeleženci imajo priložnost delati s kontemplativnimi temami, kot so minljivost, empatija, osredotočenost, kaotičnost in notranjim kritikom.

Kaj je čuječnost?

Umetnost čuječnosti je biti samo ‘tukaj in zdaj’ – upočasniti se, in osredotočiti na nekaj preprostega, kot je vaš dih ali vodena vizualizacija. Proces ustvarjanja umetnosti je v resnici precej podoben – osredotočanje samo na sedanji trenutek.

Je to podobno kot ART terapija?

Obstajajo podobnosti, a tudi nekatere temeljne razlike. Na umetniško delo je še vedno mogoče gledati, kot na odraz ali razširitev dela tistega, ki ustvarja. Vendar za razliko od ART terapije, zavestna in meditativna umetnost ne analizira končnega izdelka, da bi o njem razpravljala. Pomemben je sam proces in doživetje ustvarjanja, izkušnjo.

Ali moram znati risati?

Ne. Odlična stvar pri združevanju teh dveh praks, kjer gre za izboljšanje počutja, odnosov, življenja je, da ni pomembno, ali ste sploh kdaj prej risali ali slikali.

 Bom prepuščen sam sebi?

To je osebno potovanje, samo vaše. Kljub temu boste vedno imeli mojo podporo in podporo skupnosti drugih udeležencev – zato upam, da boste, ko napredujemo skozi vsak del, navdihnjeni za nadaljnje raziskovanje svojega kreativno izražanje. Uporabite ga kot terapevtsko orodje, h kateremu se lahko znova in znova vračate, da boste bolj umirjeni in se vedno bolj zavedali sedanjega trenutka.